INZAMELINGSACTIE BOUW NIEUWE SCHOOL 2020

Allemaal een geweldig 2020 toegewenst!

Zoals jullie weten hebben wij al twee scholen, een schooltje in de jungle in Rising hope en een in Ukunda. De school in Ukunda draait nu 1 jaar en telt inmiddels 80 leerlingen. Dit worden er steeds meer omdat er gelukkig sponsors blijven komen die ervoor zorgen dat een kind naar school kan gaan. Helaas door nieuwe wetten van de regering moet per 10 januari de school in Ukunda gesloten worden en moet er een nieuwe school gebouwd worden op eigen grond.

Wij hebben inmiddels een stuk grond kunnen kopen, dit was verplicht om een school te mogen beheren. De fundering is inmiddels gemaakt en er wordt dagelijks hard gewerkt. Langzaam begint de school vorm te krijgen.

De grond hebben wij kunnen kopen doordat vele sponsors uit onze groep een bedrag hebben gedoneerd, bovendien was er één erg gulle gever die een flinke donatie heeft gedaan. We zijn zeer dankbaar voor dit gebaar.

Nu komt het harde werk..... het bouwen van een school.


De bouw is begonnen, het land is bouwrijp gemaakt, er is gestart met het bouwen van de toiletten.

Het doel is om eerst de basisschool te bouwen, een grotere dan die we nu hebben, met meer ruimte voor meer kinderen. We hopen natuurlijk op meer sponsors, zodat er straks meer kinderen naar de nieuwe school kunnen. Je kunt een kind sponsoren, kijk hiervoor even bij het KIND NAAR SCHOOL PROJECT.

Maar de droom gaat verder. In de toekomst willen we ook een middelbare school bouwen, dit moet een Ecoschool worden. Een school waar geleerd wordt om ecologisch verantwoord te werken, hierbij kun je denken aan stroom opwekken, groenten verbouwen enz... maar dit is pas in een veeeeel later stadium!!

Wij gaan bouwen met stenen. De prijs van 1 steen is 35 cent. Iedere steen is er 1!! Hebben we een hele vrachtwagen vol dan is het 30 cent per steen.

Wilt u uw steentje bijdragen (of meerdere) door op onze rekening een bedrag te storten? Het rekeningnummer staat onder aan deze pagina.

Wilt u meebouwen aan een mooie toekomst voor de kansarme kinderen?

Doe dan uw bijdrage op ons rekeningnummer met als vermelding bouw school of kijk even  bij het Kind-naar-school-project.


Hartelijk dank voor uw bijdrage!!


NL65INGB0006494552 BICcode: INGBNL2A  or     paypal.me/blackwhitefriends


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin